Bel ons: 0595 438 332

11 april 2019

11apr

11 april 2019


Het is nu topdrukte bij ons en ik moet eerlijk bekennen, even niet bij te benen maar moet er gelijk bijzeggen dat in de 46 jaar dat ik hovenier ben het in het voorjaar nooit anders is geweest. We proberen met alle inzet die we hebben iedereen ter wille te zijn maar helaas, sommige klanten zullen echt even moeten wachten, het is even niet anders. Ons slogan we doen het goed anders doen we het niet wil ik ook in deze periode graag standhouden dus afraffelen is er ook nu niet bij. Daarbij komt dat mijn meest ervaren medewerkers ook nog eens deze week door griep geveld is!

Gisteren heb ik de eerste bloembakken gevuld met Oosterijksehanggeraniums, het lijkt vroeg maar die gok neem ik, bovendien was het een speciale opdracht i.v. Koningsdag. Mocht het echt [begin mei ijsheiligen] nog heel koud worden dan kunnen we altijd nog afdekken met vliesdoek]

Ja wat doen we zoal nu in het voorjaar, heel veel gazon zijn na de winter meer mozons [een grasmat met heel veel mos] waar komt toch deze mos na de winter altijd maar weer vandaan ?? en waarom moeten wij NU kalk strooien zoals de reclamefolders ons doen geloven?? Mos groeit het beste in een arm milieu en op een vlakke ondergrond. Vooral in het voorjaar wordt er veel aandacht besteed aan onze gazons, er moet dan [ineens] van alles aan gebeuren [verticuteren, kalk strooien bemesten] In de zomer en vooral in de herfst wordt er over hert algemeen geen of bijna geen aandacht keer besteed aan het gazons, ja alleen maaien [liefst dan met een zitmaaier, hoe groter hoe mooier meestal. Vroeger bemesten we traditioneel met kunstmest stoffen [mengmest of kalkammonsalpeter] en dat eens per gemiddeld 6 week vanaf april tot in september/oktober. Nu krijgt een gazon alleen in het voorjaar goed te eten, terwijl het gras een topprestatie moet leveren [topsporters] De gazons die wij onderhouden bemesten we met en seizoen mest [een heel seizoen lang dus] en in de late herfst geven we een winterbemesting [hoge kalkgehalten wat magnesium] deze gazons blijven zelfs na een winter zoals achter ons ligt mooi op kleur.

De Hofenier ook Uw hovenier