Bel ons: 0595 438 332

28 maart 2019

28mrt

28 maart 2019


Wij zijn weer vol op in de weer met vooral nu het onderhouden van tuinen, nu eindelijk de winter definitief voorbij lijkt.  De achterstand door de lange koude voorjaar halen we niet één twee drie in, maar de nieuwe grens is nu Koningsdag dus hebben nog even te gaan. Koningsdag wordt trouwens voor ons heel speciaal omdat wij het binnenterrein van de Prinsenhof hotel onderhouden en deze moet er dan piekfijn uitzien.

Gisteren hebben we een beukenhaag geplant, bij aanplant van beuken m.n. op de kleigronden is het noodzakelijk om beukengrond toe te voegen, te mengen door de bestaande grond waarin ze worden geplant. In deze grond zitten bacteriën en schimmels die essentieel zijn voor de groei van beuken. Verder direct na aanplant altijd flink inwateren ook al giet het pijpenstelen. Morgen gaan we een 9-tal bomen planten bij een boerenerf.  Bij aanplanting door ons zelf geven we volledige garantie op aanslaan binnen één seizoen na aanplant, slaan de planten dan niet aan dan worden deze door ons kosteloos vervangen.

Komend weekend ben ik ’s middags bij Plantenkwekerij De Kleine Plantage in Eenrum waar ik tijdens de Rozendagen om 16 uur door de tuinen loop om alles te vertellen wat zoal te doen in de tuin tijdens het voorjaar.  Zowel zaterdag als zondag. Dit is ontstaan door de al jarenlange samenwerking met Eric en Fleur van De Kleine Plantage waaruit hele mooie projecten zijn voortgekomen.  Wie weet voor jullie een goede tip om ook daar eens langs te gaan, niet alleen voor de prachtige tuin, de mooie kunstwerken en vooral de grote bijzondere collectie vaste planten rozen en clematissen

Uw hovenier De Hofenier