De Wilde Appel.

Edema 13
9981 ND  Uithuizen
Tel/fax. 0595 - 438332
Mobiel. 06 - 30357568
E-mail: info@wildeappel.nl


© 2017 by "DKF"   • All Rights reserved •  E-Mail info@wildeappel.nl

© 2017 by "DKF"   • All Rights reserved •  E-Mail info@wildeappl.nl
Begeleidingssnoei en opkronen van grote bomen.

Als een boom zijn plek gekregen heeft gaat hij groeien. Niet alleen in de hoogte, maar ook in de breedte. Dit kan na jaren problemen opleveren omdat voor slechts weinig bomen de ruimte beschikbaar is om vrijuit te groeien. Dus moet er gesnoeid worden.

Grondwerk en begeleidingssnoei belangrijk voor een goed begin.

Begeleidingssnoei en opkronen van grote bomen.
Grondwerk en begeleidingssnoei belangrijk voor een goed begin
Een slechte doorwortelbaarheid van de grond en een slechte waterdoorlaatbaarheid zijn veel voorkomende problemen. Verder zijn stamverwondingen, plakoksels, dood hout, gaffels, laaghangende takken en dubbele toppen allemaal problemen die door de boomverzorger opgelost kunnen worden. Het is zaak om van het begin af aan een goede snoei uit te voeren.

Leibomen een hoofdstuk apart.

Linden, platanen, maar ook fruitbomen kunnen als leibomen gesnoeid worden. Ze groeien niet vanzelf in die vorm, daar moet aan gewerkt worden. Dus ook na de aanplant is regelmatig snoeien noodzakelijk om de gewenste vorm te behouden.

Bomen worden niet eeuwenoud.

Bomen sterven ook en moeten dan geveld worden. Vooral op moeilijk bereikbare plaatsen zal er met de nodige voorzichtigheid gewerkt moeten worden. Daarvoor zijn speciaal opgeleide mensen nodig. De boomverzorgers van de wilde appel. De Hoveniers hebben die opleiding gevolgd en ervaring in deze werkzaamheden.
Boomverzorging