De Wilde Appel.

Edema 13
9981 ND  Uithuizen
Tel/fax. 0595 - 438332
Mobiel. 06 - 30357568
E-mail: info@wildeappel.nl


© 2017 by "DKF"   • All Rights reserved •  E-Mail info@wildeappel.nl
© 2017 by "DKF"   • All Rights reserved •  E-Mail info@wildeappl.nl
De Wilde Appel

De wilde appel heeft een dichte, lage en koepelvormige kroon met dichte, kronkelende takken.
De boomschors is grijsachtig bruin of donkerbruin. Vaak is deze gebarsten in rechthoekige stukjes. De twijgen zijn geribbeld en vaak gedoornd. De bovenkant is donkerpaars en de onderkant is bleekbruin. Er zitten kleine knoppen op met een lengte van 4 à 5 mm. Deze zijn donkerpaars en zijn bedekt met kleine haartjes.

De wilde appel heeft eivormige bladeren met een afgeronde of wigvormige voet. De bladeren zijn toegespitste en gekarteld of gezaagd. Het blad is ongeveer 5 bij 3 cm. De bladsteel is gegroefd en dicht behaard. Het blad is aan de bovenzijde heldergroen en aan de onderkant bleek en donzig.

De wilde appel heeft kleine bloemen met vijf witte kroonblaadjes met een roze waas. Er zijn veel gele meeldraden. De bloeiwijze is een schermvormige tros (bloeiwijze)| en zit aan de top van de korte tak (plant) loten.

De vrucht (de appel) is bolvormig en groenachtig geel met witte spikkels. Soms hebben ze een rood blosje. De top en basis hebben een indeuking. Wilde appels zijn zuur, maar smaakvol.
de Wilde Appel